Avalonreizen, Sacred Pathways, AvalonReis, Avalon Journey, spirituele reizen en opleidingen


Go to content

Keltische spiritualiteit

`Keltische Spiritualiteit ` in de wereld van nu!

De oude Keltische wereld heeft meerdere gezichten in deze tijd. Van de bloeddorstige Kelten die niet bang waren te sterven in de strijd, ze geloofden namelijk in reincarnatie, de Ziel zou toch wederkeren, tot het `oude volk ` uit de eerste tijden, de `oude leer en levenswijze `. In een tijd waarin zelfs het Keltische nog een ander naam had. Daar gaat dit stukje `bewustzijn ` over!

Het mysterie laat ons nooit alleen!

Achter je imago, onder je woorden, zelfs boven je gedachten. De stilte van de andere wereld wacht op je, een wereld om je heen, maar ook een wereld binnen in je. Niemand kan je helpen bij het ontdekken van deze innerlijke wereld. Jijzelf draagt de sleutel!

Het Universum is oneindig, maar onze voeten staan op deze oude, bijzondere Aarde. Zelfs de kleinste steen is miljoenen jaren ouder dan wijzelf. In je gedachten echo`d het stille Universum. Als we eenmaal verbonden zijn met het Universum, gaat ons Innerlijk BewustZijn op zoek. We krijgen `honger ` naar kennis. Om meer compleet te worden gaan we op zoek naar onze oude Roots.

Taak is om zuiver/schoon te handelen en leven. Het is belangrijk te streven naar Balans.
We verbinden het innerlijk met het uiterlijk, het zichtbare met het onzichtbare, het bekende met het onbekende en het oude met het nieuwe!

Het Pad naar kennis en oude inzichten door dit leven. Niemand kan deze taak van je overnemen, dat kan alleen jijzelf doen. Natuurlijk krijgen we hulp en aanwijzingen, maar jij alleen hebt de sleutel van deze `Innerworld `. Deze compleetheid te vinden is eigenlijk Heiligheid. Heilig zijn is `natuurlijk ` zijn, en in feite `de werelden ` in jezelf in Balans te brengen. De buitenwereld is een Spiegel.
Jij bent een spiegel waarin we regelmatig kijken en weer een inzicht verwerven om de aanwezigheid van `kracht en innerlijk ` te aanschouwen en versterken!

De menselijke aanwezigheid (het bewustzijn) is creatief, creatief op vele manieren. Vriendschap bijvoorbeeld is een zeer bijzondere kracht. Het claimt de intimiteit in de geheime leer van het leven en het Universum. Zonder liefde is er geen leven. Een grote les! De reis door het leven van de mens bestaat uit constante Transformatie. Je leert, je groeit, je transformeert naar een ander, dieper level van Bewust Zijn. Het bewustzijn is altijd actief. Je verbeelding is een grote vriend van het onbekende. Volg je Intuitie, je gevoel, laat je niet leiden door zinloze achterdocht of gedachten. Eindeloos roept het aan, laat je twijfelen en bevrijdt krachten en mogelijkheden. Luister naar je Hart!

In vriendschap is het belangrijk je onderscheidingsvermogen te gebruiken. Vriendschap is niet bestemd voor exclusieve of sentimentele relatie`s. Het is gebaseerd op wederzijds respect: zowel innerlijk als uiterlijk. Je bent er voor elkaar en vertrouwt elkaar. Eerlijkheid speelt een grote rol. Maar jouw waarheid is niet die van de ander. Zuiverheid is het belangrijkste, naast respect!

De Keltische geest was niet bekrompen of systematisch. De Kelten brachten de Eenheid van het leven en de ervaring tot expressie. De oude Keltische geest was zeker niet gevuld met dualisme: dat is iets van latere tijd. De Keltische wereld was meer gericht op de innerlijke vriendschap, liefde en harmonie, die de natuur, het Goddelijke, de onderwereld en de mensenwereld met elkaar verbond als Een!

Het dualisme van deze tijd, zoals - het zichtbare naast het onzichtbare
- tijd naast het tijdloze
- de mens naast het Goddelijke
was totaal vreemd voor hen.

De oude Kelten waren een met de natuur. Ze vierden de Keltische Festivals en transformeerden als Een met de Natuur. De `Oudere ` volkeren op Aarde, erkenden zowel de God als de Godin. Hiervan zijn vele symbolen en bewijzen gevonden, die ook in deze tijd nog van betekenis zijn. God en Godin werden geeerd en gerespecteerd. Ook in deze tijd worden de Keltische Festijnen nog gepresenteerd. De Ceremonieen en Rituelen hebben o.a. betrekking op de Seizoenen, het Land, de Oogst en de Zon en de Maan. Ze brengen Transformatie en Bewustwording, Groei en Heling!

In de oude Avalonian Keltische Tradities die teruggaan naar Atlantische Tijden werden de Festijnen al opgedragen aan Soevereiniteit,
de Godin van het Land!

De Godin kent vele Manifestaties, ze Danst door de Seizoenen,
Ze Weeft en Spint, men vindt haar terug in het Land. Gelukkig keert de GodinnenEnergie weder in de Tijd van nu en komt het Evenwicht in Mannelijke en Vrouwelijke Energie weer meer in Balans.

Er is nu een ommekeer gaande, de Vrouwelijke Energie daalt weer naar Aarde en gaat weer samenvloeien met Haar Mannelijk Geheel en Al dat Is!
Deze wereld vol geweld en materialisme is aan het draaien! Terug naar de `oude natuur `. Het bewustzijn groeit, de `honger ` groeit. Men is weer op zoek naar zichzelf. Het onzichtbare wordt weer iets toegankelijker naast het zichtbare. De krachten en energieen bundelen zich weer. Het natuurlijke proces vindt na eeuwen weer plaats. Een natuurlijke cyclus. Terug naar oude Roots, Atalntis! oude Healingtechnieken. De Aarde is krachtig met al haar Helende Energien, zoals Kruiden, Mineralen, het Land en de Bronnen. Tijdloze Wijsheid, Bronnen vol oude kennis, verbonden en aanwezig op de Planeet. We hoeven het alleen maar te openen en aan te raken. Het ligt er, klaar voor gebruik. Toch houdt dit nog zoveel mensen tegen. Uit achterdocht, angst, of het onvermogen zich open te stellen en te ervaren?

Zo jammer, want wie wil er nu geen stukje van het Geheel zijn? Het is zo zonde om te oordelen en te veroordelen en jezelf `gevangen ` te houden in die kleine wereld van zienswijze, terwijl er zoveel te ontdekken is. Zet je angst of onbegrip opzij en er valt zoveel te `ervaren ` op en om deze mooie planeet. Samen kunnen we Harmonie vormen! Samen kunnen we deze planeet weer leefbaar maken. Dat willen we allemaal toch?!

Ik wens u veel Inzicht, Licht en Liefde! Cora ./Serah Rya Ho

Geschreven door Cora . voor de Spirituele Krant Zuid-Holland-Zuid 2002

Spiritueel Lichtcentrum voor God Godin en Al Bewustzijn!


Back to content | Back to main menu